15. nov, 2013

. . . økseskaft

Det står her at du ønsker behandlingsplass hos Sigma Nord. Kjenner du til det stedet?

Ja, fra andre som har vært der, og som har klart seg etterpå. . . De stedene som jeg har vært på før, har bare vært oppbevaring . . . for meg i hvertfall . . . og jeg trenger å lære å forstå mer om rusen og om hvordan jeg kan unngå å falle utpå etter behandlingen. . .

Det er ikke sikkert at du får tilbud om å dra til Sigma Nord, selv om det er det du har ført opp at du ønsker. Det finnes 12-trinnsklinikker andre steder også . . .

Jeg ønsker å reise til Sigma Nord i behandling, for jeg har hørt mye bra om det stedet fra andre som har vært der . . . og jeg ønsker å starte helt på nytt som rusfri, på et sted langt borte fra Bergen . . . og, ja, jeg . . . og der er jo bare 10 dagers ventetid.

Men de har jo ikke avgiftning på Sigma Nord, så du må jo uansett vente på plass på Skuteviken . . .

Jo, de har avgiftning på det stedet, så man trenger ikke være rusfri for å bli innlagt. . . . og . . . ja, det er veldig viktig for meg å komme igang med dette så fort som mulig . . .

Hmmm. . . . eh . . . Jeg tror nesten at vi må sette opp et møte til . . . for du virker jo noe ruset her i dag . . .

Ja, jeg er narkoman. . . . Det er derfor jeg er her, for å få hjelp til å leve rusfritt, for det klarer jeg ikke på egen hånd. . .

Vi får snakke mer om det neste gang du kommer hit, for vi må jo være helt sikre på hva det er du egentlig vil . . . for å kunne avgjøre hva som er det mest egnede tilbudet til deg . . . men da må du ikke ta så mye at du blir så ruset . . .

Men jeg ønsker innleggelse på Sigma Nord så fort som det kan la seg gjøre . . .

Da snakkes vi om en uke . .  . og så må du prioritere å ta vare på helsen din . . .

Kommentarer

15.09.2017 22:45

Miriam

Eg har selv vært innlagt der, bedre hjelp kjenner eg ikke til, når det gjelder nedtrapping.
Behandlingen er veldig bra.
Er du villig til å gjøre det som skal til, er Sigma plassen😊👌

05.09.2017 14:51

Kenneth

Har bare hørt negativt om Sigma Nord og deres mpte og bryte deg ned for så å bygge deg opp igjen på. Og ekstremt kortvarig avrusning ikke noe langsiktig nedtrapping å få der nei.

07.09.2017 05:38

Mor i Parken

Hei Kenneth
Jeg kjenner mange som har vært der, og som har klart seg i mange år nå. Ikke alt passer for alle, men mitt inntrykk er at mange har nytte av medisinsk nedtrapping som de får der

14.02.2014 17:26

Elsa k. Jakobsen

Sigma Nord har avdeling for avrusning/avgiftning, se litt om dette på vår nettside: www.sigmanord.no

15.02.2014 05:25

Mor i Parken

Takk, Elsa :D